Pour Over-kaffe

En perfekt Pour over

Kaffesamfunnet er en bred og mangfoldig koalisjon. Den består av alt fra Aeropress-fanatikere, espressogourmeter, cowboykaffeentusiaster og pour-over-perfeksjonister. Selv nyter vi kaffe i alle dens former. Det som har inspirert Ratio Eight og Ratio Six, er imidlertid den enkle, glatte koppen med filtrert kaffe, og måten den ofte tilberedes på: ved å helle den over. Derfor tenkte vi at det kunne være nyttig å snakke om hva pour over-kaffe egentlig er. Og hvorfor vi har tatt med de mest kritiske egenskapene i vår egen tilnærming til kaffe.

Så hva er en pour over? Det er akkurat det det høres ut som: manuelt brygget kaffe. Dette gir bryggeren full kontroll: Du bestemmer selv hvilken temperatur vannet skal ha, hvor raskt eller sakte det skal helles. Du velger selv hvor balansert smaken skal være, hvor sterkt brygget skal være osv.

Trikset for en perfekt pour over er å slutte å helle på riktig tidspunkt. Når du har tilsatt omtrent dobbelt så mye vann som det er kaffe i filteret, rører du i det som er i filteret, eller venter til det har rent ut.

Nøkkelen til en balansert kopp kaffe er å være konsekvent. Selv om du er villig til å holde ut med kunsten å løfte manuelt, er du sannsynligvis inkonsekvent, fordi du er et menneske. Fikk du temperaturen på vannet til å ligge et sted mellom 195 og 205 grader? Målte du kaffen og mengden for blomstring?

Det er en rutine som noen synes er meditativ, mens andre synes den er plagsom. Ratio kaffetrakter gjør alt dette for deg. Mens du surfer på Instagram, pakker lunsj til barna eller planlegger en lørdag med partneren din, lager denne elegante maskinen en presisjonsbrygg. Med perfekt temperatur, riktig omrøring, jevn flyt og full metning av brygget.