Rengjør kaffetrakteren

Rengjør kaffetrakteren regelmessig. Vi forklarer hvordan og hvorfor. Kaffebrygging innebærer at man trekker ut mange deilige smaker fra den brente kaffen, men det blir også mye oljerester som kan hope seg opp over tid. I tillegg kan mineraler i vannforsyningen etterlate et skjemmende belegg. Vi anbefaler derfor at du avkalker maskinen hver 3.-4. uke. Nedenfor finner du tips til hvordan du rengjør kaffetrakteren med eddik.

  1. Tilsett 2 ts Ratio Wash i vanntanken og fyll den med kaldt vann. Denne prosessen bør utføres en gang i måneden for å holde glassbeholderen og rørene fri for mineraler og avleiringer.

2. Når bryggesyklusen er fullført, lar du rengjøringsmiddelet stå i kannen i 20-30 minutter. Før du skyller kannen, kan du vaske den med en oppvaskbørste for å holde beholderen ekstra ren og ryddig.

3. Kjør ytterligere 2 fulle bryggesykluser med rent, kaldt vann for å skylle grundig og fjerne eventuelle rester av vaskemiddel.

For å forhindre at kaffeoljer kommer inn i vanntanken:

Unngå helt å bruke Ratio-kannen til å fylle tanken med vann.

-eller-

Vask kannen etter bruk med en dråpe oppvaskmiddel og varmt vann.

4. Vedlikehold kaffemaskinens fine overflate ved å tørke av den med mikrofiberkluten som følger med maskinen. Fjern fukt- og kaffeflekker fra toppen, bunnen og rundt dusjhodet.

Rengjøring av kaffetrakteren med eddiksprit

  1. Tilsett 295 ml eddik og 890 ml kaldt vann.
  2. Start en bryggesyklus.
  3. Halvveis i syklusen slår du av kaffetrakteren og lar den stå i 30 minutter.
  4. Slå på kaffetrakteren etter 30 minutter og la den brygge ferdig.
  5. La maskinen avkjøles i 10-15 minutter.
  6. Hell ut eddikblandingen og fyll vanntanken med nytt vann (uten eddik). Kjør en ny bryggesyklus. Gjenta en gang til for å skylle grundig. Hvil mellom hver syklus.