Blomsterkaffe – Blomstrende

Blomsterkaffe

Nedenfor forklarer vi hva det vil si å blomstre kaffen. Noe av det vanskelige med å brygge fersk kaffe er hva som skjer når vann og kaffe møtes. Så snart vann kommer i kontakt med den malte kaffen, frigjøres det mye innestengte gasser, hovedsakelig i form av karbondioksid. Disse gassene har stor innvirkning på det ferdige brygget.

Når vi heller vann over de malte bønnene, suges det sakte inn i dem og trekker alle de ulike smakene ut av kaffen. For å få et godt resultat er det viktig å sørge for at dette gjøres relativt jevnt over hele “kaffebunnen”, ellers risikerer man store områder der ikke all smaken trekkes ut. Det betyr ikke bare svakere kaffe, men også kaffe som smaker mer surt eller salt. Dette er for eksempel en av grunnene til at Ratios brede dusjhode er så nyttig. Ved manuell overskjenking venter du vanligvis 30 sekunder på at CO2-en skal legge seg. Heldigvis håndterer Ratio dette for deg, enten du visste det eller ikke.

Ratio-kaffetrakteren tilfører en liten mengde vann for å fukte pulveret som forberedelse til hele bryggesyklusen. Det fordelte vannet gjør at den nyristede kaffen kan puste, og kaffen begynner å “blomstre”. Kaffen bobler lett for å signalisere at den er klar for neste fase. På denne måten ligner Ratio mer på en barista Pour over enn tradisjonelle kaffetraktere. Ratios blomstringsfase simulerer det du ville gjort for hånd og gir deg de samme smaksfordelene.